Začněte s přeměnou postavy co nejdříve

26.09.2011 19:19

 

  Už jste si stanovili své novoroční předsevzetí? Chcete trochu zhubnout nebo naopak nabrat nějaké svaly? Věnujte této podstatné záležitosti více pozornosti a neberte ji na lehkou váhu. Mnoho lidí si neuvědomuje, že přeměna postavy není jen otázkou vzhledu, ale že to s sebou nese i zlepšení vašeho zdraví a kondice. Otázkou je: „Jak docílit toho, aby novoroční předsevzetí nedopadlo stejně jako každý jiný rok?“

Začíná to tím, že lidé o těchto problémech více mluví, než aby začali něco konkrétního dělat. Spokojí se s malou změnou, která ve výsledku není příliš viditelná a nepřinutí je změnit jejich špatné návyky.

Není divu, že takové počínání jim dlouho nevydrží a časem se vrátí k původnímu stylu života. Stanovení si malého cílu je první chybou, kterou v začátku můžete udělat. Zhubnout 2-3 kg, trochu zpevnit postavu nebo nabrat trochu svalů zkrátka není žádný pořádný cíl.

Důvod, proč většina novoročních předsevzetí končí neúspěchem, je prostý - lidé nemají žádný plán ani cíl.

Mějte plán a cíl

Rozmyslete si, čeho chcete dosáhnout, kdy toho chcete dosáhnout a hlavně proč to celé děláte. Buďte kreativní a vymyslete co nejvíce důvodů, proč změnit svou postavu k lepšímu a začít pravidelně cvičit. Pak se sami sebe zeptejte: „Co musím udělat, aby se to vše stalo skutečností?“ Věřím, že vás napadne spoustu nápadů, které vám pomohou v přeměně své postavy.

Pro radu není třeba chodit daleko - začněte cvičit, omezte sladkosti a pochutiny pouze na jeden den v týdnu, jezte více své oblíbené zeleniny,cvičte a najděte si čas, kterého má každý dostatek - stačí jen chtít.

Buďte trpěliví

Nemůžete čekat, že za týden budete vypadat jako fitness model, ale po měsíci snažení nějaké výsledky uvidíte. Jestli si však v květnu vzpomenete, že potřebujete spálit přebytečné tuky a vypadat k světu na letní sezónu, je trochu pozdě.

Začněte malými, ale trvalými změnami. Výsledky nemusí být vidět hned, proto je pravidelně sledujte a zapisujte. Jakmile si na změnu zvyknete, přidejte další. Příští rok z vás bude nový člověk.

Za sebe musím říct, že si žádné předsevzetí nestanovuji. Proč čekat do 1.1., abych začal s věcí, která si nezaslouží odklad? Proto vám doporučuji začít hned teď, pokud jste ještě nezačali. Naplánujte si vše dopředu a držet se svého plánu alespoň měsíc a uvidíte výsledky.

Lektor K.B.